رتبهبندی سایتها
همانطور که میدانیم، رتبهبندی سایتها در گوگل از اهمیت ویژهای برخوردار می باشد . همچنین در فراگیری سئو، بارها به تمهیدات متنوع گوگل برای ارائه نتایج درست، ظریف و جامع به کاربران اشاره کردهایم . الگوریتمهای گوگل مثل پنگوئن، پاندا، کبوتر، مرغ مگسخوار و… همگی به بهتر شدن نتایج کاوش کمک کردند؛ اما پس از عرضه الگوریتم پاندا گوگل، خلل ها دیگری اعتنا موتور جستجوگر گوگل را به خویش جلب کرد . این مشکل، «محتوای تکراری» بود که هنگام ایندکس کردن مطالب، دردسرساز میشد و خود را به این صورت نشان داد که گوگل یک محتوای واحد را با یکسری آدرس پیدا میکرد، نمیتوانست محتوای با اهمیت را در نظر بگیرد، در سود قوی به رتبهبندی درست ورقه در نتایج کاوش فقدان . متا تگ کنونیکال (canonical tag) برای دوری از چنین مشکلی در نتایج جستجو استفاده میگردد . در این مطلب با کاربردهای تگ کنونیکال و مزایای آن آشنا میشویم .
آموزش
استعمال از تگ کنونیکال در کدهای سایت
تگ
کنونیکال (canonical tag) چیست؟ از اوایل 2009، موتورهای کاوش از این تگ در جستجوی مطالب استعمال میکنند؛ اما بخش اعظمی از اپراتورها و صاحبان سایتها، هنوز به استعمال از ان رو نیاوردهاند . تگ کنونیکال درباره محتوای تکراری و محتوای دلخواه هست .
دلایل زیادی میتواند برای محتوای تکراری وجود داشته باشد، مانند: 1 . نشانی URL های مختلف: در سایتهای تجارت الکترونیک مضاعف حادثه میفتد که از فیلترهای زیادی مثل قیمت، رنگ، امتیاز و… استعمال نمایند .
2 . شناسه URL بخشهای مختلف: این شناسهها معمولا به طور اتومات توسط سیستم شما ایجاد میشوند . سیستمهای مدیر محتوا (CMS) معمولا این عمل را به چهره خود کار انجام میدهند .
3 .
استعمال از HTTP، HTTPS ،WWW در نشانی تارنما به رخ همزمان: موتورهای جستجو آدرسهای پایین را به چهره صفحه ها جداازهم شناسایی و ایندکس میکنند: http://www .mydomain .com,http://mydomain .comand,https://www .mydomain .com
4 . نشانی URL های Country : هنگامی که از چند URL برای یک محتوای مختص به کار گیری میکنید، این رخداد فیس میدهد و محتوای شما به عنوان محتوای تکراری، ایندکس میگردد . اما در این شرایط محتوا نمی باشد که در درحال حاضر نسخه برداری شدن است، بلکهURL های زیادی وجود دارا هستند که محتوای مشابهی را عرضه میکنند . در واقع محتوای نسخه برداری شده بدین رخ می باشد که محتوای با اهمیت در www .mydomain .com و محتوای کپی در http://www .someotherdomain .com عرضه شده است .تگ کنونیکال در رابطه محتوای داخلی صفحات یک وب سایت است .
5 . ورژن موبایلی تارنما با آدرسهایی مثل m .sitename .com و www .sitename .com
6 .
بازنشر یا این که کپی محتوای وبسایت در سایتهای دیگر 7 . کوچک و بلندمرتبه بودن حروف در آدرس صفحه ها سایت موجب سردرگمی موتورهای جستجو می شود . درصورتی که هاست تارنما شما به حروف کوچک و تعالی حیاتی نیست، دچار مشکل خواهید شد .
اگرچه استعمال از تگ کنونیکال تحمیلی نمیباشد اما در تمام مواقعی که ابلاغ شد، باید از تگ کنونیکال به کارگیری شود تا موتورهای کاوش متوجه نسخه برداری نبودن مطالب بشوند، محتوا را ایندکس نمایند و در کاغذ نتایج موتورهای کاوش (SERP) سناریو بدهند . مت کاتس نیز پیشتر اعلام کرده بود که محتوای نسخه برداری به ندرت به پنالتی وبسایت منجر میشود، مگر آنکه اسپم باشد یا برای ویرایش درجه سایت به کار گیری شده باشد . گوگل در اکثر اوقات موردها محتوای کپی را نادیده میگیرد تا برای نمایش سایتها در ورقه نتایج کاوش مبتلا خلل نشود .
تگ
کنونیکال (canonical tag) چیست
استعمال نامطلوب از تگ کنونیکال منجر می شود شما در سئو حریف خودتان بشوید ضمن این که کاربرد اشتباه این تگ، محل ورود وب سایت شما را از گوگل کاهش میدهد .
اشتباه
های متداول در استفاده از تگ کنونیکال 1 . وبمستران گاه این تگ را به اشتباه به فعالیت می برند . برای اجتناب از مشکلات موجود، ابتدا می بایست تصمیم بگیرید کدام URL یا این که نشان اینترنتی را ترجیح میدهید و تگ کنونیکال را به آن بیش تر فرمائید .
در شرای آدرس برگه دارای اهمیت را به عنوان کنونیکال بقیه صفحات تعریف کنید، به موتورهای کاوش اعلام کردهاید که کلیه صفحه های سایتتان، یک اسکن از کاغذ مهم می باشند و گوگل آنها را ایندکس نمی کند؛
2 . اکثر وقت ها سیستمهای مدیر محتوا تگ کنونیکال را داراهستند و میتوانید آن را به URL بیش تر نمایید . اشخاصی که از CMS وردپرس برای تارنما خود به کارگیری میکنند، از پلاگین woseo-canonical filter به کارگیری مینمایند . تا HTTP یا این که HTTPs را به عنوان URL حساس سایت مشخص کرده و زیردامنهها را انتخاب فرمایید .
در صورتیکه این تگ را به طور اشتباه به عمل ببرید، موتورهای جستجو نمیتوانند مطالب را به صدق ایندکس نمایند و رتبهدهی به صفحات، دربین صفحه ها متفاوت تقسیم میشود؛
3 .
تعریف بیش از یک تگ کنونیکال برای یک صفحه؛
4 .
عدم تعریف پیوند کنونیکال به طور صحیح: به حافظه داشته باشید بایستی به طبع از آدرسهایی که با HTTPS و WWW ساخته شدهاند، به کارگیری کنید؛
5 .
در سایتهای فروشگاهی معمولا صفحات به چهره مستقل ایندکس میشوند، در رابطه اینکه کدام برگه تگ کنونیکال داشته باشد، درست تصمیم بگیرید؛
5
غلط مهلک طراحان سایت در بازه به کارگیری از rel=canonical به کار گیری از ویژگی rel=canonical در صفحه های سایت شما یاری فراوان زیادی به موتور کاوش می نماید تا بتوانند ورژن حساس صفحات را برای ایندکس از میان صفحات تکراری تارنما شما تشخیص دهند . این رویه از طرز موتورهای جستجوی زیادی پشتیبانی می شود از گزاره گوگل، یاهو و بینگ . به کارگیری از rel=canonical از ایندکس شدن صفحات تکراری در موتور جستجو خودداری می کند، این مسئله اکثر برای پیوند های داخلی وبسایت واقعه می افتد، مانند لینک و پیوند هایی که در نتایج کاوش ظواهر می شوند . در هر صورت، استفاده از rel=canonical می تواند تا حدودی نقص زا باشد به این برهان که تعریف آن برای مدیران وبسایت ها آشکار نمیباشد و این موضوع منجر می شود که تنظیمات تارنما خود را به خطا انجام دهند .
برای
اینکه دچار اختلال نشوید، به طور فراوان جدی پیشنهاد می کنیم که از روش های ارائه گردیده در این مقاله برای بهبود شرایط وبسایت خویش به کار گیری کنید:
مشکل تعداد متعددی از صفحه ها تکراری تارنما ها می تواند با به کارگیری از rel=canonical برطرف شود .
همواره بررسی فرمایید که ورژن ورقه ای که به صورت کنونیکال به آن لینک داده اید وجود دارااست و شامل خطای 404 نمی شود .
همواره تحلیل نمایید که ورژن صفحه ای که به رخ کنونیکال به آن لینک و پیوند داده اید وجود دارد و مشتمل بر صفحاتی که دسترسی به آن را توسط موتور کاوش در فولدر robots .txt محدود کرده اید نمی باشد .
از این موضوع اطمینان حاصل فرمائید که می خواید کاغذ ای در نتایج گوگل نشان داده شود که آن را با rel=canonical مشخص و معلوم کرده اید .
Rel=canonical را در بخش head برگه مورد لحاظ یا این که هدر http آن نیز قرار دهید .
بیش از یک نسخه برای rel=canonical صفحه های خویش توصیف نکنید .